Vilken ålder passar för lekstugor

Kan alla leka i en lekstuga?
Oavsett kön eller funktionshinder så kan alla barn leka i en lekstuga även om det självklart kan krävas en del modifikationer om det är rörelsehinder. Men för alla barn så kan en lekstuga göra livet lite roligare och det kan även göra det enklare för föräldrarna att hålla koll på sina barn. Om ditt barn har ett funktionshinder så kan du alltid besöka ett byggvaruhus och be någon av personalen om hjälp med vilka eventuella modifikationer som kan krävas så att ditt barn ska kunna ha kul i lekstugan och inte behöva känna sig utanför.

För det är sällan som det inte går att göra de modifikationer som krävs och även om det kräver en bredare dörr eller bara en liten ramp så går det nästan alltid att ordna och det är en så enkel sak som gör att ditt barn inte känner sig utanför. Detta gäller främst om det inte är det enda barnet hemma så kan det vara bra att se över vilka modifikationer som kan göras så att alla kan vara med och leka och även om det inte är ditt barn som har ett funktionshinder utan kanske en vän så är det inte svårt att fixa till det så att lekstugan är en rolig plats för alla.

Men även om alla kan vara i lekstugan så är det inte alla som vill leka med samma saker och därför kan man sätta in en liten leksaksugn och göra det till en riktig liten stuga för ditt barn. Men allt hänger på vilken budget man har och vill man göra det extra fint kan man köpa en liten soffa på IKEA och kanske ett litet bord med några stolar. På det sättet kan det bli en rolig plats för dina barn i många år framöver.